رییس اتحادیه مرغداران مرغ گوشتی همدان با بیان اینکه تولید مرغ در این استان ۱۱ درصد افزایش یافته است، گفت: تامین نهاده و نوسانات بازار، مهمترین موانع تولید مرغ گوشتی در استان و کشور است.
داوود شعبانلو با تاکید بر اینکه تامین به موقع و کافی نهادههای دامی اصلیترین دغدغه فعالان این حوزه است، افزود: رفع سریع اختلالات سامانه بازارگاه امری لازم و ضروری است.
وی با اشاره به زیرساختهای استان، گفت: در استان همدان ۴۸۱ واحد فعال مرغداری گوشتی داریم که ظرفیت ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار قطعه جوجهریزی سالانه را دارند.
شعبانلو با اشاره به اینکه میانگین دوره جوجهریزی در همدان در سال گذشته حدود ۳.۶۷ دوره بوده است، عنوان کرد: این عدد در مقایسه با استانهای شمالی کشور مانند مازندران و گیلان که بیش از چهار دوره دارند، نشاندهنده ظرفیت استفاده نشده استان است.
وی دلیل این امر را شرایط اقلیمی خاص همدان ذکر کرد و افزود: ارتفاع سطح دریا و خشکی هوا در همدان منجر به اکسیژن کمتر و افزایش احتمال انتقال بیماریها و آلودگیها میشود.
رییس اتحادیه مرغ گوشتی همدان ادامه داد: این شرایط باعث میشود که وزنگیری مرغ با مدت زمان طولانیتری انجام شده و به طور متوسط، مرغ با وزن مطلوب مورد تقاضای مصرفکننده، پس از ۵۵ تا ۵۸ روز آماده ارسال به کشتارگاه شود.
وی تاکید کرد: ۷۰ تا ۷۵ درصد مشکلات فعالان این حوزه به طور مستقیم به تأمین نهادههای دامی بازمیگردد.
شعبانلو با استناد به قوانین سال ۱۳۹۰، خواستار توجه دولت به محیط کسبوکار بخش خصوصی شد و اظهار داشت: تنظیم بازار نباید به ابزاری برای کنترلگری طولانیمدت تبدیل شود که موجب فرسودگی تولیدکنندگان می شود
وی به افزایش قیمت جوجه یک روزه تا بالای ۴۰ هزار تومان اشاره کرد و خواستار رسیدگی به این وضعیت در کنار حل مشکل نهادهها شد.