مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان از تولید سالانه ۲۳۰ تن گلاب در همدان خبر داد و گفت: شهرستان ملایر حدود ۸۰ تن گلاب در سال تولید میکند.
حسن محمدی در جمع خبرنگاران گفت: جشنواره گل و گلاب شهرستان بهار از اول تا نهم خرداد برگزار میشود.
وی با ابراز خرسندی از استقبال خوب شهروندان از این جشنواره، گفت: این برنامه بهخوبی مورد استقبال قرار گرفت زیرا مردم منطقه به چنین جشنوارههایی نیاز دارند تا تولیدات محلی خود را به سایر شهرها معرفی کنند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: اگر بخواهیم از دو منظر فرهنگی و اقتصادی به این جشنواره نگاه کنیم، باید گفت در هر دو حوزه میتواند نقشآفرینی مؤثری داشته باشد.
وی یکی از مشکلات جدی همدان را فرهنگ کار کردن بهصورت چراغ خاموش عنوان کرد و افزود: این فرهنگ شاید ۱۵ تا ۲۰ سال پیش جوابگو بود، اما امروز دیگر پاسخگوی نیازها نیست.
محمدی تاکید کرد: اگر بهترین محصول با کیفیت عالی و بستهبندی مناسب هم تولید شود اما برندسازی نداشته باشیم در بازار موفق نخواهیم بود.
وی با بیان اینکه یکی از سادهترین و مؤثرترین روشها برای معرفی محصولات، شرکت در نمایشگاههاست، خاطرنشان کرد: خوشبختانه امسال بیش از ۱۲ واحد از استان بهویژه در حوزه شوری و ترشی، در نمایشگاه حضور داشتند،درحالیکه در سالهای گذشته باید آنها را برای شرکت مجاب میکردیم تا در چنین جشنواره هایی حضور پر رنگ داشته باشند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان جشنواره گل و گلاب را بستری مؤثر برای معرفی توانمندیهای استان عنوان کرد و گفت: چنین رویدادی حاصل فکر، کار گروهی و زحمت تولیدکنندگان در تولید محصول باکیفیت است.
وی سیاستهای جهاد کشاورزی در ایجاد زنجیره تولید ذکر کرد و افزود: زنجیره تولید موجب کاهش قیمت تمامشده، افزایش کیفیت محصول و کاهش هزینههای حمل و نقل و ضایعات میشود.
وی بیان داشت: این باغ گل محمدی که در کنار واحد فرآوری قرار دارد باعث شده تا گلها بلافاصله پس از برداشت وارد فرآوری شوند.
محمدی با اشاره به اینکه ۴۵۰ واحد صنایع تبدیلی فعال در استان وجود دارد، اظهارداشت: این واحدها ظرفیت ذخیرهسازی و فرآوری ۴.۵ میلیون تن محصول کشاورزی را دارا هستند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: ۲۴۲ واحد در حال ساخت با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد وجود دارد که مجموع سرمایهگذاری آنها بالغ بر ۶۵۰۰ میلیارد تومان است و این واحدها برای تکمیل به ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی نیاز دارند.
وی یکی از چالشهای جدی این حوزه را کمبود تسهیلات بانکی عنوان کرد و گفت: انتظار داریم تا پایان سال جاری ۳۰ واحد با مجموع سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری برسد.
محمدی با تاکید بر اینکه طرحهای مهمی در استان در حال احداث است، ادامه داد: طرحهای فرآوری سیبزمینی، سردخانه، و واحدهای جدید شوری و ترشی در حال اجرا هستند و برای نخستین بار نیز طرح پرتودهی محصولات کشاورزی با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومان در استان اجرا میشود که فاز نخست آن در شهریور ماه به بهرهبرداری میرسد.
وی با تأکید بر اینکه اگر تسهیلات به موقع تأمین شود این ۲۴۲ واحد به بهرهبرداری خواهند رسید، افزود: تا سه سال آینده تعداد واحدهای فعال در حوزه صنایع تبدیلی به بیش از ۷۰۰ واحد خواهد رسید.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی استان همدان در خصوص ظرفیت گل محمدی در استان، گفت: در حال حاضر تنها دو واحد صنعتی تولید گلاب در استان داریم؛ یکی در شهرستان بهار و دیگری در روستای خردمند قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در واحد گلابگیری شهرستان بهار ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است، خاطرنشان کرد: شهرستان ملایر با سطح زیر کشت حدود ۸ هکتار سالانه ۸۰ تن گلاب تولید میکند.
مطلب پیشنهادی
برگزاری رویداد بینالمللی کنفوبیشن گردشگری سلامت در همدان
نایب رییس مجلس شورای اسلامی از برگزاری رویداد بینالمللی کنفوبیشن گردشگری سلامت با حضور کشورهای …