برگزاری هشتمین جشنواره جهانی شدن لالجین با حضور وزیر میراث فرهنگی
دبیر شهر جهانی سفال لالجین از برگزاری هشتمین جشنواره جهانی شدن لالجین با حضور وزیر میراث فرهنگی خبر داد و گفت: این مراسم در روز ۲۹ شهریورماه در لالجین برگزار می شود.
سید رضا موسوی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در سال 95 شهر لالجین توسط شورای جهانی صنایع دستی به عنوان شهر جهانی سفال معرفی شد افزود: مفتخریم که از بین همه شهرهای فعال در حوزه سفال، این شهر برند جهانی را از آن خود کرد.
وی با اشاره به اینکه کیفیت سفال لالجین هر سال رو به پیشرفت است عنوان کرد: باید با بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین بتوانیم جایگاه این هنر را ارتقا ببخشیم و آن را در عرصه های ملی و جهانی به مخاطبان معرفی کنیم.
دبیر شهر جهانی سفال لالجین با تاکید بر اینکه امروز وظیفه همگان است که از این هنر محافظت و مراقبت کنند یادآور شد: از مدت ها قبل کمیته های این جشنواره پیگیر اجرای بهتر برنامه ها هستند و با انتشار فراخوان ارسال آثار فاخر در حوزه سفالگری، فضا را برای حضور بیشتر هنرمندان فراهم کردند.
وی در ادامه از برپایی دومین جشنواره سراسری عکس لالجین شهر جهانی سفال در هفته آتی و در آستانه برگزاری هشتمین سالروز جهانی شدن شهر سفال خبرداد و گفت: هدف از برگزاری این جشنواره به رخ کشیدن هنر زیبای سفالگران است، هنری که با دستان توانمند سالخوردگان و جوانان توانسته افتخاری را برای استان در حوزه صنعت گردشگری ایجاد کند.
موسوی با ابراز خرسندی از اینکه امروز لالجین به عنوان شهر بدون بیکار استان معرفی می شود اظهار داشت: حدود 300 فروشگاه تخصصی در این شهر مشغول فعالیت هستند و بالغ بر ۵ هزار نفر در کارگاهها و کارخانه های این شهر مشغول به کار هستند.
وی با تاکید بر اینکه بیش از 95 درصد تولیدات فروشگاهها، حاصل تولیدات سفالگران لالجینی است افزود: با تولید محصولات با کیفیت باید بتوانیم گردشگران را به این شهر سفالی جذب کنیم.
دبیر شهر جهانی سفال لالجین از کمبود زیرساخت های گردشگری در لالجین ابراز گلایه کرد و گفت: در حال حاضر دو دانگ از اراضی این شهر اوقافی است و همین موضوع باعث شده تا سرمایه گذاران چندان میل و رغبتی برای سرمایه گذاری نداشته باشند.
وی در ادامه پیمان سپاری ارزی و تعهدات ارزی را از مهمترین مشکلات صادرات سفال به کشورهای خارجی عنوان کرد و افزود: متاسفانه محدودیت های گمرکی باعث کاهش چشمگیر صادرات این محصول در چند سال اخیر شده ولی بخش عمده صادرات این حوزه به کشور عراق صورت می گیرد.
۱۴۰۳/۶/۲۰